Otogar- Başakşehir Metro Hattı Açıldı

Avrupa Yakasının son metro güzergahı Otogar- Başakşehir Metrosu Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Bağcılar Meydanı’nda yapılan törenle açıldı. Başbakan R. Tayyip Erdoğan  açılış sonrası Bağcılardan Metrokent durağına kadar vatman koltuğuna oturarak metroyu kullandı.

İstanbul’un trafik sorununu çözmek için toplu taşımacılıktaki ve raylı sistemlerdeki yatırımlara hız kesmeden devam ediliyor. Toplam 2.8 milyarlık bir yatırımla hayata geçirilen Başakşehir- Otogar metro hattı Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın katıldığı resmi törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ak Parti  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan R. Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada yeni metro hattı ile ilgili olarak  "Yeni metro hattımızla birlikte, Esenler Otogarı'ndan metroya binen bir vatandaşımız 10 dakikada Bağcılar Kirazlı'da olacak. Başakşehir-Otogar arası 30 dakikada kat edilecek. Bağcılar ile Olimpiyat Köyü arası 16 dakikaya, Bağcılar-Başakşehir arasındaki yolculuk süresi ise 20 dakikaya inecek" dedi.

Yeni metro hattının saatte 111 bin yolcu taşıyacağına dikkat çeken Erdoğan, "Bu açılışını yaptığımız hat, yaklaşık 1,5 milyar dolara mal oldu. Ancak bu hat sayesinde, İstanbul’a, İstanbullular'a çok önemli tasarruflar sağlıyoruz. Bu güzergahta, kişi başına günlük 60 dakika zaman tasarrufu sağlanmış olacak" dedi.

Başbakan Bağcılar Başakşehir Arası Vatmanlık yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmanın ardından Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve beraberindekilerle birlikte metroya bindi. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan Bağcılar durağından Başakşehir’de Metrokent durağına kadar metroyu kullandı.
Başakşehir Metrokent durağı çıkışında vatandaşlar tarafından karşılanan Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Kalabalığın yanına giden Başbakan Tayyip Erdoğan, vatandaşlarla tokalaştı, çocukları öptü ve daha sonra buradan ayrıldı.

Avrupa Yakasının Son Metro Hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin metro ağını 700 kilometrenin üzerine çıkarmak için başlattığı çalışmalara hız verdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan Kadıköy-Kartal metro hattından sonra 21,7 kilometrelik, Otogar-Bağcılar-Mahmutbey-Olimpiyatköy-Başakşehir metrosu da bugün hizmete başlıyor. Açılışı Başbakan Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gerçekleştirdi

HAT ÖZELLİKLERİ
Yolcu kapasitesi (Saatte) 111 bin kişi
Hat Uzunluğu 21,7 kilometre
Toplam Ray Uzunluğu 53,737 kilometre
İstasyon Sayısı 16
Alınan Araç Sayısı 114 adet

YOLCULUK SÜRELERİ:
Otogar - Bağcılar (Kirazlı) 10 dakik
Bağcılar (Kirazlı) - Olimpiyat 16 dakika
Bağcılar (Kirazlı) - Başakşehir (Metrokent) 20 dakika
(Marmaray, Yenikapı Transfer Merkezi ve Akasaray-Yenikapı Metro Hattı tamamlandığında)
Başakşehir'den (Metrokent İstasyonu); Otogar 30 dakika,
Havalimanı 50 dakika,
Yenikapı 44 dakika,
Hacıosman 77 dakika,
Üsküdar 53 dakika,
Kadıköy 60,5 dakika,
Kartal 89 dakika.

Olimpiyat İstasyonu'ndan;
Otogar 26 dakika,
Havalimanı 46 dakika,
Yenikapı 40 dakika,
Hacıosman 73 dakika,
Üsküdar 49 dakika,
Kadıköy 56,5 dakika,
Kartal 85 dakika.

HER İSTASYON FARKLI RENKTE TASARLANDI
Metrokent Sarı, Başkkonutları Açık Sarı, Siteler Kırmızı, Turgut Özal Lila, İkitelli Sanayi Mor, İstoç Turuncu, Mahmutbey Koyu Yeşil, Yeni Mahalle Koyu Mor, Kirazlı Bordo, Ziya Gökalp Beyaz, Olimpiyat Mavi renk.

Yayınlanma Tarihi: 08-07-2013 01:36
Canlı Destek İçin